onsdag 24 september 2014

Bättre skolmat, argument

BÄTTRE SKOLMAT!
I Svenska skolor får vi maten gratis i skolan men den är fortfarande inte så god och mättande. Maten måste alltid räcka till alla och den ska inte vara dåligt gjort. Vi i skolan måste vara mätta när vi har ätit lunchen. Därför så är det viktigt att vi har en bra måltid i skolan så vi kan vara pigga efter lunchen och kunna vara aktivare på lektionerna. 

Om maten blir godare så kommer eleverna bli mycket piggare och aktivare till nästa lektion efter lunchen vilket är riktigt positivt. 
När man har lektion efteråt så är man inte lika hungrig för till exempel då maten har blivit mycket bättre och då äter man mycket mer om det är godare. 
Det är jätte många barn som varje år är inte nöjda med maten i skolan och därför måste vi påverka detta så det kan bli en ändring. 

Många barn äter inte frukost före skolan och därför kommer dem till skolan hungriga och väntar tills det blir lunch. Men oftast så gillar dem flesta inte maten och därför har de inte ätit något på länge, till de kommer hem. Det är också dåligt för skolan då det alltid finns barn som tar en otroligt stor portion första gången och sedan så orkar de inte äta för att det inte smakade så bra. Därför så slutar det med att maten hamnar i soptunnan. Desto mer detta händer desto sämre blir det för att det blir otroligt mycket slöseri på maten dem köper in. 

Det finns också nackdelar som att maten som köps in kommer att bli mycket dyrare vilket är dåligt. Om maten blir bättre så kommer elverna att ta otroligt stora portioner och de elever som kommer sist kanske inte har mat för att det är slut. Det blir också svårt för mattanterna att göra maten i köket, för att kanske det blir svårare att göra maten. Desto mer eleverna äter desto mer måste de köpa in mat så att maten inte tar slut för de andra som kommer efteråt. Och därför kommer det att kosta mycket mer att köpa in maten om nu maten blir godare och flera elever äter maten i skolan. 


/Sanna

37 kommentarer:

  1. Bra argumenterande text Sanna.

    SvaraRadera
  2. Hej, skulle jag kunna använda denna texten som argument?

    SvaraRadera
  3. Bra argument.
    jag ska göra en debattartikel i skolan :)

    SvaraRadera
  4. jag tycker inte att det var så bra åk tillbaka till skolan

    SvaraRadera
  5. en åsna på weed kunde gjort bättre en så.rösta på sd

    SvaraRadera
  6. sug n fet hästballe
    SSSSSSSSSSDDDDDDDDDDDDDDDD

    SvaraRadera
  7. jok tycka den bra texten men problemn är skriva fel stav men ok läsa bra inte moket gora skriva fel men gora fel skriva bra förstå moket viktig for lasare vanlig halsning Amir al-zarqawi

    SvaraRadera
  8. ^Hen vet vad för problem texten har xd

    SvaraRadera
  9. jag ockso tocka det braa text Amir al-zarqawi har bra kometar, sanna bra at skrihva text valig halsning Mahmood il lala

    SvaraRadera
  10. jak tror jak tappa mitt hjärna av att läsa denne texten på grund av gramatiska problematisken

    SvaraRadera
  11. Jalla alla komma på min korstågen jok Amir Al-zarqawi besta men i varld och starkast jok toka vi skopa arme och ta hela verld borja med svargia

    SvaraRadera
  12. mahomt kelb karah jalla komma dod verld med maig

    SvaraRadera
  13. hejsan

    //vänliga hälsningar mahmod dachri ahmed ibn al-asad ids al-fakru

    SvaraRadera
  14. jag facka kama mid min bröder Amir al-zarqawi

    SvaraRadera
  15. prinskorv och köttbullar

    SvaraRadera
  16. hej ge mig pojken

    SvaraRadera
  17. brör jak bröder knula Amir al-zarqawi anöl horaunge fak fak jo

    SvaraRadera
  18. Bästa argumenterande texten någonsin! Hjälpte mig mycket.

    SvaraRadera